DİL:

KURUMSAL

TARİHÇE TEŞKİLAT YAPISI VAKIF KAYITLAR ARŞİVİ MALİ TABLOLAR PLAN,PROGRAM VE RAPORLAR VGM ETİK KOMİSYONU

FAALİYETLER

HAYIR HİZMETLERİ YATIRIMLAR KÜLTÜREL FAALİYETLER ULUSLARARASI FAALİYETLER RESTORE EDİLEN TAŞINMAZ VAKIF KÜLTÜR VARLIKLARI

VAKIFLARIMIZ

VAKIFLARIMIZ

VAKIF İŞLEMLERİ

VAKIF NASIL KURULUR ? VAKIF SORGULAMA BEYANNAME - BİLDİRİM, İSTİSNA VE MUAFİYETLER VAKIF İSTATİSTİKLERİ ULUSAL RİSK DEĞERLENDİRME PROJESİ (MASAK) VAKIFLARIN E_TEBLİGAT ADRESLERİ

YAYINLAR

YAYINLAR

MEVZUAT

MEVZUAT

BİLGİ EDİNME

BİLGİ EDİNME MEVZUATI İLİŞKİLİ BAĞLANTILAR SIKÇA SORULAN SORULAR

İLETİŞİM

İLETİŞİM

GİZLİLİK POLİTİKASI

GİZLİLİK POLİTİKASI
TR - EN

KÜTÜPHANELER

GENEL MÜDÜRLÜK MERKEZ KÜTÜPHANESİ (ANKARA)

Vakıflar Genel Müdürlüğü'nde kurulan ilk kütüphane 1924 tarihinde, Genel Müdürlüğümüz kurulduğunda oluşturulmuştur.

Kültür ve Tescil Dairesi Başkanlığı (Vakıf Kayıtlar Müdürlüğü)  bünyesindeki Merkez Kütüphane  hukuki ve mesleki yönden ihtiyaç duyulan dokümanların derlenerek zaman içerisinde  vakıf, sanat tarihi, tarih ve mimari  ile ilgili kitaplar ağırlıklı olmakla birlikte genişleyen bir  ihtisas kütüphanesine dönüşmüş ve kamuya açık bir hüviyet kazanmıştır.

Kütüphane dermesi 8.013 adet kitap ve dergiden oluşmaktadır. Bunların  469 Saip Tuna Kolleksiyonu'na ait eserler olup; arşivde 645 matbu eser, 944 yazma ve 1278 basma eser bulunmaktadır.

Posta Adresi:

Vakıflar Genel Müdürlüğü Merkez Kütüphanesi

Kültür ve Tescil Daire Başkanlığı Atatürk Bulvarı No: 10

Ulus/ANKARA

Tel:0312 509 60 00/6091

Kütüphane yetkilisinin adı ve soyadı : Menşure ASLAN​

İBRAHİM HAKKI KONYALI KÜTÜPHANESİ (İSTANBUL)

 VAKIF İBRAHİM HAKKI KONYALI KÜTÜPHANESİ (ÜSKÜDAR/İSTANBUL)

Vakıflar İstanbul 2. Bölge Müdürlüğü bünyesinde hizmet veren Kütüphane Binası ve içerisindeki eserlerin (Elyazması ve matbu kitaplar) 2018 - 2023 yılları arasında restorasyon  ve konservasyon işlemleri ile tüm kayıtlar dijitale aktarılmış,  yapının tefrişatı – teknik donanım gibi tüm  gerekli çalışmaları Vakıflar Genel Müdürlüğümüzce tamamlanmış olup Kütüphanemiz  Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde 06 Mayıs 2024 tarihinde yapılan “201 Vakıf Eser Açılış programı” ile Sayın Cumhurbaşkanımız tarafından açılmıştır. 

            Bölge Müdürlüğümüzce kütüphanemiz; FSM ve Bezm-i Alem Üniversitelerimiz başta olmak üzere diğer Üniversitelerimizden de araştırmacı ve akademisyenler tarafından Konferans – eğitim - kültür – seminer  - sergi vb. çeşitli konularda ortak programlar düzenlenerek en verimli şekilde kullanılmak amacıyla yeniden Aziz Milletimizin  eğitim-kültür hizmetlerine sunulmuştur.