DİL:

KURUMSAL

TARİHÇE TEŞKİLAT YAPISI VAKIF KAYITLAR ARŞİVİ MALİ TABLOLAR PLAN,PROGRAM VE RAPORLAR VGM ETİK KOMİSYONU

FAALİYETLER

HAYIR HİZMETLERİ YATIRIMLAR KÜLTÜREL FAALİYETLER ULUSLARARASI FAALİYETLER RESTORE EDİLEN TAŞINMAZ VAKIF KÜLTÜR VARLIKLARI

VAKIFLARIMIZ

VAKIFLARIMIZ

VAKIF İŞLEMLERİ

VAKIF NASIL KURULUR ? VAKIF SORGULAMA BEYANNAME - BİLDİRİM, İSTİSNA VE MUAFİYETLER VAKIF İSTATİSTİKLERİ ULUSAL RİSK DEĞERLENDİRME PROJESİ (MASAK) VAKIFLARIN E_TEBLİGAT ADRESLERİ

YAYINLAR

YAYINLAR

MEVZUAT

MEVZUAT

BİLGİ EDİNME

BİLGİ EDİNME MEVZUATI İLİŞKİLİ BAĞLANTILAR SIKÇA SORULAN SORULAR

İLETİŞİM

İLETİŞİM

GİZLİLİK POLİTİKASI

GİZLİLİK POLİTİKASI
TR - EN

BAKANIMIZ SN. MEHMET NURİ ERSOY VE GENEL MÜDÜRÜMÜZ SAYIN SİNAN AKSU MİHRİŞAH VALİDE SULTAN EYÜP İMARETİ'NDE İFTARA KATILDI

25.03.2023
Kültür ve Turizm Bakanımız Sayın Mehmet Nuri Ersoy ve Genel Müdürümüz Sayın Sinan Aksu Vakıflar Genel Müdürlüğümüzce düzenlenen "Bir Lokma Bin Sofra" iftar programına katıldı.
Mihrişah Valide Sultan Eyüp İmareti'nde düzenlenen iftar programında, vatandaşlarla bir araya gelindi.
Bakanımız Sayın Mehmet Nuri Ersoy, etkinlikte yaptığı konuşmada, 6 Şubat'ta meydana gelen Kahramanmaraş merkezli depremlerin büyük acılara sebebiyet verdiğini belirterek, "Deprem olur olmaz devletimizin bütün kurumları hızla deprem bölgesine koştular. Ben de bakan arkadaşlarla birlikte Cumhurbaşkanımızın koordinasyon göreviyle deprem bölgemize geçiş yaptım." dedi.
Yardımlaşma konusunda Türk milletinin dünyaya örnek olduğuna işaret eden Bakanımız Sn. Mehmet Nuri Ersoy, şunları kaydetti:
"İlk andan itibaren hepiniz deprem bölgesinde elinizden geldiği kadar yardımlarınızı aktardınız. Fırsatı olanlar deprem bölgesine geldiler. Hep birlikte el ele vererek omuz omuza bu yükü kaldırmaya başladık. İnşallah çok hızlı bir sürede deprem bölgesinde karşılaşmış olduğumuz bu büyük afeti hep birlikte yeneceğiz. El ele, omuz omuza vereceğiz ve bu yükün altından kalkacağız. Bu zorlukları aşmak için Sayın Cumhurbaşkanımız başta olmak üzere bütün devlet kurumlarımız canla başla çalışıyorlar. Çok da hızlı olmak için elimizden geleni yapıyoruz. İnşallah çok yakın zamanda kalıcı konutları da hak sahiplerine teslim ederek bu büyük afeti geride bırakmayı başaracağız."
Bakanımız, Vakıflar Genel Müdürlüğümüz olarak ramazanda 81 vilayette iftar verildiğini aktararak, 1 milyon vatandaşa bu vesileyle ulaşılacağını söyledi.
Depremde hayatını kaybeden vatandaşlara Allah'tan rahmet, yakınlarına baş sağlığı ve sabırlar dileyen Sayın Mehmet Nuri Ersoy, "Yaralanan vatandaşlarımıza acil şifalar diyorum. Ramazan boyunca tuttuğumuz oruçlarımız, dualarımız kabul olsun. İnşallah kalplerimiz her zaman ihtiyaç sahiplerine bol olsun, geniş olsun." ifadelerini kullandı.
YÜKLENİYOR

"Vakıflarla ilgili konulara gelince; bilinmektedir ki vakıflar memleketimizin mühim bir servetini teşkil eder. Bu servetten millet ve memleketin gerektiği şekilde istifade edebil​mesi için Şer'iyye Vekâletiyle beraber bütün Bakanlar Kurulunun ve hatta Yüce Meclisin bu hususu ehemmiyetle tetkik ile bu büyük müessesenin haraplıktan korunmasını ve memlekete faydalı bir hale konulmasını temenni eylerim."

Mustafa Kemal ATATÜRK

1 Mart 1922, TBMM

Devamını Oku »

"Vakfedenin şartı, Allah ve Resulü’nün sözü gibidir."

SİNAN AKSU

Vakıflar Genel Müdürü

 

 

"Vakıflar iyilik ve takvada yarışınız ilahi emrinin tecessüm etmiş halidir."

Recep Tayyip ERDOĞAN

TC.CUMHURBAŞKANI

 

 

"Bizim medeniyetimizdeki vakıf anlayışı, onun bizlere kazandırdığı manevi şuurun teşekkülüdür"


MEHMET NURİ ERSOY
Kültür ve Turizm Bakanı

BASINDA VGM TV'DE VGM
DUYURULAR
TÜM DUYURULAR »