DİL:

KURUMSAL

TARİHÇE TEŞKİLAT YAPISI VAKIF KAYITLAR ARŞİVİ MALİ TABLOLAR PLAN,PROGRAM VE RAPORLAR VGM ETİK KOMİSYONU

FAALİYETLER

HAYIR HİZMETLERİ YATIRIMLAR KÜLTÜREL FAALİYETLER ULUSLARARASI FAALİYETLER RESTORE EDİLEN TAŞINMAZ VAKIF KÜLTÜR VARLIKLARI

VAKIFLARIMIZ

VAKIFLARIMIZ

VAKIF İŞLEMLERİ

VAKIF NASIL KURULUR ? VAKIF SORGULAMA BEYANNAME - BİLDİRİM, İSTİSNA VE MUAFİYETLER VAKIF İSTATİSTİKLERİ ULUSAL RİSK DEĞERLENDİRME PROJESİ (MASAK) VAKIFLARIN E_TEBLİGAT ADRESLERİ

YAYINLAR

YAYINLAR

MEVZUAT

MEVZUAT

BİLGİ EDİNME

BİLGİ EDİNME MEVZUATI İLİŞKİLİ BAĞLANTILAR SIKÇA SORULAN SORULAR

İLETİŞİM

İLETİŞİM

GİZLİLİK POLİTİKASI

GİZLİLİK POLİTİKASI
TR - EN

EDİRNE DARUŞŞİFASI SAĞLIK MÜZESİ OLARAK YAŞAMAYA DEVAM EDİYOR.

22.09.2020

Ülkemizin en büyük vakıf eserlerinden biri olan Edirne Daruşşifası Sağlık Müzesi’ni Sn. Emine Erdoğan Hanımefendi, TBMM Başkanı Sn. Mustafa Şentop ve beraberindeki heyet ziyaret etti.  

Temeli 1484’te Sultan II. Bayezıt tarafından atılan 1488 yılında hizmete açılan Edirne Daruşşifası Tıp Medresesi ve Şifahane bölümlerinden oluşuyor. 6 asır şifa dağıtan merkezde hastalar musikiyle tedavi edildi. Musikinin yanında su sesi ve güzel koku da bir tedavi yöntemi olarak değerlendirildi. Yardımlaşma ve dayanışmanın en güzel örnekleri sergilendi.

Din, dil, ırk ayrımı gözetmeksizin herkese ücretsiz olarak hizmet verildi.

Külliye'nin camii hariç diğer bölümleri Vakıflar Genel Müdürlüğü’müzce 1984’te Trakya Üniversitesi'ne tahsis edildi. Darrüşşifa'nın Trakya Üniversitesi bünyesinde Sağlık Müzesine dönüştürülmesi çalışmalarına 1993’te başlandı. Kültür Bakanlığı'mızın 11.04.1997 tarihli onayı ile müze olması resmileşti. 

Sultan 2. Bayezit Darrüşşifası Sağlık Müzesi’nde; Eczacılık ve Şifalı Bitkiler, Bulaşıcı Hastalıklar, Osmanlılarda Cerrahi ve Hekimliğin Gelişim Tarihi anlatılıyor.

Böylesi görkemli bir vakıf eserimizi ziyaret eden Emine Erdoğan Hanımefendi’ye, eserin yeni işlevlerle yaşamasını sağlayan tüm kurum ve kuruluşlarımıza şükranlarımızı sunuyoruz.

YÜKLENİYOR

"Vakıflarla ilgili konulara gelince; bilinmektedir ki vakıflar memleketimizin mühim bir servetini teşkil eder. Bu servetten millet ve memleketin gerektiği şekilde istifade edebil​mesi için Şer'iyye Vekâletiyle beraber bütün Bakanlar Kurulunun ve hatta Yüce Meclisin bu hususu ehemmiyetle tetkik ile bu büyük müessesenin haraplıktan korunmasını ve memlekete faydalı bir hale konulmasını temenni eylerim."

Mustafa Kemal ATATÜRK

1 Mart 1922, TBMM

Devamını Oku »

"Vakfedenin şartı, Allah ve Resulü’nün sözü gibidir."

SİNAN AKSU

Vakıflar Genel Müdürü

 

 

"Vakıflar iyilik ve takvada yarışınız ilahi emrinin tecessüm etmiş halidir."

Recep Tayyip ERDOĞAN

TC.CUMHURBAŞKANI

 

 

"Bizim medeniyetimizdeki vakıf anlayışı, onun bizlere kazandırdığı manevi şuurun teşekkülüdür"


MEHMET NURİ ERSOY
Kültür ve Turizm Bakanı

BASINDA VGM TV'DE VGM
DUYURULAR
TÜM DUYURULAR »