DİL:

KURUMSAL

TARİHÇE TEŞKİLAT YAPISI VAKIF KAYITLAR ARŞİVİ MALİ TABLOLAR PLAN,PROGRAM VE RAPORLAR VGM ETİK KOMİSYONU

FAALİYETLER

HAYIR HİZMETLERİ YATIRIMLAR KÜLTÜREL FAALİYETLER ULUSLARARASI FAALİYETLER RESTORE EDİLEN TAŞINMAZ VAKIF KÜLTÜR VARLIKLARI

VAKIFLARIMIZ

VAKIFLARIMIZ

VAKIF İŞLEMLERİ

VAKIF NASIL KURULUR ? VAKIF SORGULAMA BEYANNAME - BİLDİRİM, İSTİSNA VE MUAFİYETLER VAKIF İSTATİSTİKLERİ ULUSAL RİSK DEĞERLENDİRME PROJESİ (MASAK) VAKIFLARIN E_TEBLİGAT ADRESLERİ

YAYINLAR

YAYINLAR

MEVZUAT

MEVZUAT

BİLGİ EDİNME

BİLGİ EDİNME MEVZUATI İLİŞKİLİ BAĞLANTILAR SIKÇA SORULAN SORULAR

İLETİŞİM

İLETİŞİM

GİZLİLİK POLİTİKASI

GİZLİLİK POLİTİKASI
TR - EN

KÜLTÜR VE TURİZM BAKANI ERSOY, ŞIRNAK ZİYARETİNDE BASIN AÇIKLAMASI YAPTI.

15.02.2021

Kültür ve Turizm Bakanı Ersoy, Şırnak ziyaretinde Basın açıklaması yaptı.

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy yaptığı açıklamada Vakıflar Genel Müdürlüğünce Kırmızı Medrese'de yürütülen restorasyon çalışmalarında sona gelindiğini ifade ederek şöyle devam etti:

"İnşallah bu yıl sonuna kadar Vakıflar Genel Müdürlüğümüz Kırmızı Medrese'deki restorasyon çalışmasını tamamlayıp ilgili kurumumuza teslim edecek bu yıl içerisinde. Külliye Camisi'ni de restorasyon çalışmaları bu yıl içinde tamamlanarak tekrar hizmete alacağız."

Şırnak'ta daha önce hasar gören 4 bin 600 metrekarelik alan üzerinde bulunan kütüphane ve kültür merkezini yeniden inşa etme kararı aldıklarını aktaran Ersoy, projelendirme ve ihale aşamasını ağustos ayına kadar hızlı bir şekilde tamamlamayacaklarını, 2022 yılında hizmete açacaklarını anlattı.

Mobil Tır Projesi

Bakanlığın Mobil Tır Projesi olduğuna işaret eden Bakan Ersoy, Çanakkale Savaşları Mobil Müzesi'ni herkesin ziyaret etmesi için bütün ilçelere ulaştıracaklarını vurguladı.

Ersoy, bölgeye tahsis ettikleri gezici kütüphaneye de değinerek kütüphanesi olmayan bölgelerde ağırlıklı olarak dolaşacak tırın Türk Dil Kurumunun, Kütüphaneler ve Yayımlar Genel Müdürlüğünün, Yunus Emre Enstitüsünün ve Vakıflar Genel Müdürlüğünün kitaplarını vatandaşlarla buluşturduğunu bildirdi.

Yine Bakanlığın Araştırma ve Eğitim Genel Müdürlüğünün küçük çocuklar için yüklediği yapbozları da bu ziyaretler sırasında çocuklara dağıtacaklarını, eksik olan kitapları da bu vesileyle tamamlayacaklarını dile getiren Ersoy, "Genel müdür arkadaşlarım şimdi hemen tırların başına geçsinler, ziyaret etsinler, kitap eksiklerini tamamlayalım." ifadesini kullandı.

Ersoy, Şırnak'ı düzenli olarak ziyaret edeceklerini ve eksiklerinden Kültür ve Turizm Bakanlığı ile bağlı kurumlara ait olanları hızla karara bağlayarak hayata geçireceklerini kaydederek "Açıkçası bu illere pozitif ayrımcılık yaparak, daha hızlı hizmet gitmesini sağlayacağız. Kararını aldığımız yatırımların uygulamasını hep beraber göreceğiz." şeklinde konuştu.

YÜKLENİYOR

"Vakıflarla ilgili konulara gelince; bilinmektedir ki vakıflar memleketimizin mühim bir servetini teşkil eder. Bu servetten millet ve memleketin gerektiği şekilde istifade edebil​mesi için Şer'iyye Vekâletiyle beraber bütün Bakanlar Kurulunun ve hatta Yüce Meclisin bu hususu ehemmiyetle tetkik ile bu büyük müessesenin haraplıktan korunmasını ve memlekete faydalı bir hale konulmasını temenni eylerim."

Mustafa Kemal ATATÜRK

1 Mart 1922, TBMM

Devamını Oku »

"Vakfedenin şartı, Allah ve Resulü’nün sözü gibidir."

SİNAN AKSU

Vakıflar Genel Müdürü

 

 

"Vakıflar iyilik ve takvada yarışınız ilahi emrinin tecessüm etmiş halidir."

Recep Tayyip ERDOĞAN

TC.CUMHURBAŞKANI

 

 

"Bizim medeniyetimizdeki vakıf anlayışı, onun bizlere kazandırdığı manevi şuurun teşekkülüdür"


MEHMET NURİ ERSOY
Kültür ve Turizm Bakanı

BASINDA VGM TV'DE VGM
DUYURULAR
TÜM DUYURULAR »