DİL:

KURUMSAL

TARİHÇE TEŞKİLAT YAPISI VAKIF KAYITLAR ARŞİVİ MALİ TABLOLAR PLAN,PROGRAM VE RAPORLAR VGM ETİK KOMİSYONU

FAALİYETLER

HAYIR HİZMETLERİ YATIRIMLAR KÜLTÜREL FAALİYETLER ULUSLARARASI FAALİYETLER RESTORE EDİLEN TAŞINMAZ VAKIF KÜLTÜR VARLIKLARI

VAKIFLARIMIZ

VAKIFLARIMIZ

VAKIF İŞLEMLERİ

VAKIF NASIL KURULUR ? VAKIF SORGULAMA BEYANNAME - BİLDİRİM, İSTİSNA VE MUAFİYETLER VAKIF İSTATİSTİKLERİ ULUSAL RİSK DEĞERLENDİRME PROJESİ (MASAK) VAKIFLARIN E_TEBLİGAT ADRESLERİ

YAYINLAR

YAYINLAR

MEVZUAT

MEVZUAT

BİLGİ EDİNME

BİLGİ EDİNME MEVZUATI İLİŞKİLİ BAĞLANTILAR SIKÇA SORULAN SORULAR

İLETİŞİM

İLETİŞİM

GİZLİLİK POLİTİKASI

GİZLİLİK POLİTİKASI
TR - EN

ANKARA VAKIF ESERLERİ MÜZEMİZDEKİ ESERLERİMİZ İLE BAŞKENT KÜLTÜR YOLU FESTİVALİ’NDEYİZ.

18.05.2022

Kültür ve Turizm Bakanlığınca düzenlenecek olan "Beyoğlu Kültür Yolu" ve "Başkent Kültür Yolu" festivallerinin İstanbul Atatürk Kültür Merkezi'nde (AKM) tanıtımı yapılmıştı. 

Köklü bir tarihe ve zengin bir kültürel mirasa sahip, pek çok medeniyete ev sahipliği yapmış kadim bir şehir olan Ankara’da, 28 Mayıs -12 Haziran tarihlerinde bu yıl ilki düzenlenecek Başkent Kültür Yolu Festivali’nde Ankara Vakıf Eserleri Müzemizde bulunan vakıf eserlerimiz de yerini alacak.

Festival, özellikle kentin tarihi bölgesi olan Ulus ve çevresindeki tarihi ve kültürel mekanları da içine alan 4,7 kilometrelik kültür yolu üzerindeki 70'den fazla farklı noktada gerçekleşecek. Bu güzergahta Ankara Kalesi, Anadolu Medeniyetleri Müzesi, Erimtan ve Koç Müzeleri, Hacı Bayram Veli Camii, Hamamönü Tarihi Kent dokusu, Augustus Tapınağı ve Roma Hamamı, Resim Heykel, Etnografya ve İş Bankası İktisadi Bağımsızlık müzeleri, Ziraat Bankası Müzesi, PTT Pul Müzesi ile opera ve tiyatro binaları yer alıyor. 300’den fazla etkinlik, Ankaralıları ve çevre illerdeki sanatseverleri yerli ve yabancı 1500’den fazla sanatçı ile buluşturacak.

Cumhuriyetin başkenti Ankara’nın kültür ve sanatın da başkenti haline gelmesi amacıyla hayata geçirilen festival kapsamında senfoni konserlerinden dans gösterilerine, heykel yapım atölyelerinden tiyatro temsillerine, edebiyat söyleşilerinden çocuk etkinliklerine, sergilerden film gösterimlerine kadar çok geniş bir yelpazede planlanan kültür sanat etkinlikleri 7’den 70’e herkese sanat dolu bir 16 gün yaşatacak.

Etkinliklerle ilgili ayrıntılı bilgiye, "www.baskentkulturyolu.com" internet sitesi ile "Başkent Kültür Yolu" adlı mobil uygulamaları üzerinden ulaşılabilecek.

YÜKLENİYOR

"Vakıflarla ilgili konulara gelince; bilinmektedir ki vakıflar memleketimizin mühim bir servetini teşkil eder. Bu servetten millet ve memleketin gerektiği şekilde istifade edebil​mesi için Şer'iyye Vekâletiyle beraber bütün Bakanlar Kurulunun ve hatta Yüce Meclisin bu hususu ehemmiyetle tetkik ile bu büyük müessesenin haraplıktan korunmasını ve memlekete faydalı bir hale konulmasını temenni eylerim."

Mustafa Kemal ATATÜRK

1 Mart 1922, TBMM

Devamını Oku »

"Vakfedenin şartı, Allah ve Resulü’nün sözü gibidir."

SİNAN AKSU

Vakıflar Genel Müdürü

 

 

"Vakıflar iyilik ve takvada yarışınız ilahi emrinin tecessüm etmiş halidir."

Recep Tayyip ERDOĞAN

TC.CUMHURBAŞKANI

 

 

"Bizim medeniyetimizdeki vakıf anlayışı, onun bizlere kazandırdığı manevi şuurun teşekkülüdür"


MEHMET NURİ ERSOY
Kültür ve Turizm Bakanı

BASINDA VGM TV'DE VGM
DUYURULAR
TÜM DUYURULAR »