DİL:

KURUMSAL

TARİHÇE TEŞKİLAT YAPISI VAKIF KAYITLAR ARŞİVİ MALİ TABLOLAR PLAN,PROGRAM VE RAPORLAR VGM ETİK KOMİSYONU

FAALİYETLER

HAYIR HİZMETLERİ YATIRIMLAR KÜLTÜREL FAALİYETLER ULUSLARARASI FAALİYETLER RESTORE EDİLEN TAŞINMAZ VAKIF KÜLTÜR VARLIKLARI

VAKIFLARIMIZ

VAKIFLARIMIZ

VAKIF İŞLEMLERİ

VAKIF NASIL KURULUR ? VAKIF SORGULAMA BEYANNAME - BİLDİRİM, İSTİSNA VE MUAFİYETLER VAKIF İSTATİSTİKLERİ ULUSAL RİSK DEĞERLENDİRME PROJESİ (MASAK) VAKIFLARIN E_TEBLİGAT ADRESLERİ

YAYINLAR

YAYINLAR

MEVZUAT

MEVZUAT

BİLGİ EDİNME

BİLGİ EDİNME MEVZUATI İLİŞKİLİ BAĞLANTILAR SIKÇA SORULAN SORULAR

İLETİŞİM

İLETİŞİM

GİZLİLİK POLİTİKASI

GİZLİLİK POLİTİKASI
TR - EN

BAKANIMIZ SAYIN MEHMET NURİ ERSOY “6. HERİTAGE İSTANBUL” FUARI STANDIMIZI GEZDİ

11.05.2022

Bu yıl altıncısı düzenlenen koruma, restorasyon, arkeoloji, müze ve teknoloji fuarı Heritage İstanbul, Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı'nda Bakanımız Sayın Mehmet Nuri ERSOY’un konuşması ile açıldı. 11-13 Mayıs’ta açık olacak fuarda Genel Müdürlüğümüz tarafından kurulan standımızı Bakanımız Sayın Mehmet Nuri ERSOY ile Bakan Yardımcımız Sayın Ahmet Misbah DEMİRCAN gezdiler.

Taşınmaz kültür varlıklarının onarımının yanı sıra taşınır kültür varlıklarının sergilenmesi, korunması ve gelecek nesillere bırakılması için çalışmalarını devam ettiren Vakıflar Genel Müdürlüğü’müze bağlı, Ankara Vakıf  Eserleri Müzesi, Edirne Selimiye Vakıf  Müzesi, Erzurum Çifte Minareli Vakıf Müzesi, Gaziantep Mevlevihanesi Vakıf Müzesi, İstanbul Akaretler Mustafa Kemal Müzesi 2010, Kastamonu Şeyh Şaban-ı Veli Vakıf Müzesi, Konya Sahip Ata Vakıf Müzesi, Tokat Mevlevihane Vakıf Müzesi, Sivas Gök Medrese Vakıf Müzesi gibi Türkiye’nin dört bir yanından müzelerle, İzmir Tire Necip Paşa Kütüphanesi, İstanbul İbrahim Hakkı Konyalı Kütüphanesi ve Genel Müdürlük Merkez Kütüphanesi’ne ilişkin çalışmalar fuar standımızda ziyarete sunuluyor. Ayasofya Vakfiyesi’nin konservasyon görüntüleri eşliğinde atölye çalışması gerçekleştirilerek uygulama aşamaları standımızda gösteriliyor. Bunun yanı sıra hat levhası gibi taşınmaz eserlerin hologramı ve şamdan, kâse gibi tarihi eserlerin 3D teknolojisi ile basılmış olan replikaları ziyaretçilerimizin beğenisine sunuluyor.

Restorasyon çalışmalarımız kapsamında Fethiye Camii, Mahmut Paşa Camii, Sultan Ahmet Camii, Terra Santa Kompleksi, Ferruh Kethuda Camii’nin yanı sıra Anadolu’dan birçok vakıf kültür varlığı da restorasyon aşamaları, sonrası fotoğrafları ve projeleri ile birlikte tanıtılıyor. Tanıtımlarımıza taşınır ve taşınmaz eserlerin videoları eşlik ediyor.

Fuarın ilk gününde Miras Sohbetleri kapsamında “Vakıflar Genel Müdürlüğü Bünyesinde Yapılan Restorasyon Çalışmalarından Örnekler” anlatıldı.

“Vakıflar Genel Müdürlüğü’nün Konservasyon, Kütüphane ve Müzecilik Faaliyetleri” başlıklı sempozyum ise 12 Mayıs perşembe günü 15.45-17.00 saatlerinde gerçekleştirilecek.

"6. Heritage İstanbul", 13 Mayıs'a kadar konferans, söyleşi ve atölye gibi etkinliklerle konularında uzman isimleri kültürel miras meraklılarıyla buluşturmaya devam edecek.

Başta Kültür ve Turizm Bakanlığı olmak üzere, Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğü, Vakıflar Genel Müdürlüğümüz tarafından desteklenen fuar, 32'si yurt dışından 120'nin üzerinde katılımcıyı ağırlıyor.

YÜKLENİYOR

"Vakıflarla ilgili konulara gelince; bilinmektedir ki vakıflar memleketimizin mühim bir servetini teşkil eder. Bu servetten millet ve memleketin gerektiği şekilde istifade edebil​mesi için Şer'iyye Vekâletiyle beraber bütün Bakanlar Kurulunun ve hatta Yüce Meclisin bu hususu ehemmiyetle tetkik ile bu büyük müessesenin haraplıktan korunmasını ve memlekete faydalı bir hale konulmasını temenni eylerim."

Mustafa Kemal ATATÜRK

1 Mart 1922, TBMM

Devamını Oku »

"Vakfedenin şartı, Allah ve Resulü’nün sözü gibidir."

SİNAN AKSU

Vakıflar Genel Müdürü

 

 

"Vakıflar iyilik ve takvada yarışınız ilahi emrinin tecessüm etmiş halidir."

Recep Tayyip ERDOĞAN

TC.CUMHURBAŞKANI

 

 

"Bizim medeniyetimizdeki vakıf anlayışı, onun bizlere kazandırdığı manevi şuurun teşekkülüdür"


MEHMET NURİ ERSOY
Kültür ve Turizm Bakanı

BASINDA VGM TV'DE VGM
DUYURULAR
TÜM DUYURULAR »