DİL:

KURUMSAL

TARİHÇE TEŞKİLAT YAPISI VAKIF KAYITLAR ARŞİVİ MALİ TABLOLAR PLAN,PROGRAM VE RAPORLAR VGM ETİK KOMİSYONU

FAALİYETLER

HAYIR HİZMETLERİ YATIRIMLAR KÜLTÜREL FAALİYETLER ULUSLARARASI FAALİYETLER RESTORE EDİLEN TAŞINMAZ VAKIF KÜLTÜR VARLIKLARI

VAKIFLARIMIZ

VAKIFLARIMIZ

VAKIF İŞLEMLERİ

VAKIF NASIL KURULUR ? VAKIF SORGULAMA BEYANNAME - BİLDİRİM, İSTİSNA VE MUAFİYETLER VAKIF İSTATİSTİKLERİ ULUSAL RİSK DEĞERLENDİRME PROJESİ (MASAK) VAKIFLARIN E_TEBLİGAT ADRESLERİ

YAYINLAR

YAYINLAR

MEVZUAT

MEVZUAT

BİLGİ EDİNME

BİLGİ EDİNME MEVZUATI İLİŞKİLİ BAĞLANTILAR SIKÇA SORULAN SORULAR

İLETİŞİM

İLETİŞİM

GİZLİLİK POLİTİKASI

GİZLİLİK POLİTİKASI
TR - EN

GENEL MÜDÜRLÜĞÜMÜZ TARAFINDAN İNŞASI TAMAMLANAN RİYASET HİZMET BİNASI’NIN AÇILIŞ TÖRENİ GERÇEKLEŞTİ.

28.05.2022

Bosna Hersek İslam Birliği Vakıflar Müdürlüğü ile işbirliği protokolünü imzaladığımız Riyaset Hizmet Binası; Bosna Hersek Devlet Başkanlığı Konseyi Başkanı Sayın Sefik Dzaferovic, Saraybosna Vakıflar Müdürü Sayın Senaid Zajimovic, Bosna Hersek İslam Birliği Başkanı Sayın Husein Kavazovic, Diyanet İşleri Başkanı Sayın Ali Erbaş, Kültür ve Turizm Bakan Yardımcımız Sayın Serdar Çam, Genel Müdürümüz Sayın Burhan Ersoy ve yerel siyasilerin katılımı ile yapılan resmî törenle açıldı.
Bosna Hersek’in başkenti Saraybosna’da Gazi Hüsrev Bey Vakfı taşınmazı üzerinde bulunan ve daha önce Libya Devleti tarafından başlanan Bosna Hersek İslam Birliği Hizmet Binası inşaatının tamamlanmasına ilişkin iş birliği protokolü Genel Müdürlüğümüz ile Bosna Hersek İslam Birliği Riyaseti, Saraybosna Vakıflar Müdürlüğü arasında 25.10.2017 tarihinde imzalanmış, Bosna Hersek Vakıf Günleri kapsamında bugün resmi açılışı yapılmıştır.
Genel Müdürümüz Sayın Burhan Ersoy, inşası tamamlanan Bosna Hersek İslam Birliği Riyaset idari binasının açılış töreninde duyduğu mutluluğu dile getirerek, "Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan ile Kültür ve Turizm Bakanımız Sayın Mehmet Nuri Ersoy'un selamlarını iletmek istiyorum." dedi.

Genel Müdürümüz, "Vakıflar Genel Müdürlüğü olarak mirasçısı olduğumuz değerlerin, tüm Osmanlı coğrafyasında olduğu gibi Balkanlar'da da envanterini çıkarıyor, diğer taraftan da restorasyonlarını hız kesmeden devam ettiriyor, eserlerimizin ihyasını sağlamaya çalışıyoruz." ifadesini kullandı.
Riyaset idari binasının inşa kararına 2017'de imzalanan protokolle başlandığını anımsatan Sayın Ersoy, inşaatın 2018'de başladığını ve Eylül 2021'de sona erdiğini kaydetti.

YÜKLENİYOR

"Vakıflarla ilgili konulara gelince; bilinmektedir ki vakıflar memleketimizin mühim bir servetini teşkil eder. Bu servetten millet ve memleketin gerektiği şekilde istifade edebil​mesi için Şer'iyye Vekâletiyle beraber bütün Bakanlar Kurulunun ve hatta Yüce Meclisin bu hususu ehemmiyetle tetkik ile bu büyük müessesenin haraplıktan korunmasını ve memlekete faydalı bir hale konulmasını temenni eylerim."

Mustafa Kemal ATATÜRK

1 Mart 1922, TBMM

Devamını Oku »

"Vakfedenin şartı, Allah ve Resulü’nün sözü gibidir."

SİNAN AKSU

Vakıflar Genel Müdürü

 

 

"Vakıflar iyilik ve takvada yarışınız ilahi emrinin tecessüm etmiş halidir."

Recep Tayyip ERDOĞAN

TC.CUMHURBAŞKANI

 

 

"Bizim medeniyetimizdeki vakıf anlayışı, onun bizlere kazandırdığı manevi şuurun teşekkülüdür"


MEHMET NURİ ERSOY
Kültür ve Turizm Bakanı

BASINDA VGM TV'DE VGM
DUYURULAR
TÜM DUYURULAR »