DİL:

KURUMSAL

TARİHÇE TEŞKİLAT YAPISI VAKIF KAYITLAR ARŞİVİ MALİ TABLOLAR PLAN,PROGRAM VE RAPORLAR VGM ETİK KOMİSYONU

FAALİYETLER

HAYIR HİZMETLERİ YATIRIMLAR KÜLTÜREL FAALİYETLER ULUSLARARASI FAALİYETLER RESTORE EDİLEN TAŞINMAZ VAKIF KÜLTÜR VARLIKLARI

VAKIFLARIMIZ

VAKIFLARIMIZ

VAKIF İŞLEMLERİ

VAKIF NASIL KURULUR ? VAKIF SORGULAMA BEYANNAME - BİLDİRİM, İSTİSNA VE MUAFİYETLER VAKIF İSTATİSTİKLERİ ULUSAL RİSK DEĞERLENDİRME PROJESİ (MASAK) VAKIFLARIN E_TEBLİGAT ADRESLERİ

YAYINLAR

YAYINLAR

MEVZUAT

MEVZUAT

BİLGİ EDİNME

BİLGİ EDİNME MEVZUATI İLİŞKİLİ BAĞLANTILAR SIKÇA SORULAN SORULAR

İLETİŞİM

İLETİŞİM

GİZLİLİK POLİTİKASI

GİZLİLİK POLİTİKASI
TR - EN

GENEL MÜDÜRÜMÜZ SAYIN BURHAN ERSOY’UN KUZEY KIBRIS TÜRK CUMHURİYETİ TEMASLARI

18.08.2021

Genel Müdürümüz Burhan Ersoy ve Genel Müdür Yardımcısı Erol Ökten Kıbrıs’ta bulunan Vakıf eserlerini incelemek ve bir dizi ziyaret kapsamında Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ne ziyaret gerçekleştirdi.

Ev sahipliği Kıbrıs Vakıflar İdaresi Genel Müdürü Prof.Dr. İbrahim Benter tarafından yapılan program Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’ı ziyaret ile başladı. Cumhurbaşkanı Tatar ile olan ziyarette T.C. Vakıflar Genel Müdürlüğü ve K.K.T.C. Vakıflar idaresi ile ortaklaşa yapılan restorasyon çalışmaları ve süreçleri görüşüldü. Programın ikinci kısmında ise Başbakan Yardımcısı, Ekonomi ve Enerji Bakanı Prof.Dr.Erhan Arıklı ziyaret edildi.

Kıbrıs Selimiye Cami’nin Restorasyon Çalışmaları hızlandı. 

Kültür Turizm Bakanlığı, Vakıflar Genel Müdürlüğünce restorasyonuna başlanan ve Lefkoşa’nın önemli inanç merkezi olan Selimiye Cami’ni ziyaret eden Vakıflar Genel Müdürü Burhan Ersoy pandemi nedeniyle yavaşlayan restorasyon çalışmalarının hızlandırılmasını ve kısa zamanda ibadete açılması için çalışmaların hızlandırılması talimatını verdi.

Ziyaret Kapsamında Kuzey Lefkoşa’da bulunan Dükkanlar Önü Camiinde de incelemelerde bulundu. 

K.K.T.C. ziyareti ile ilgili değerlendirmelerde bulunan Vakıflar Genel Müdürü Burhan Ersoy KKTC Vakıflar idaresi ile uyum içerisinde eserlerin ihyasına yönelik çalıştıklarını belirtti.

 

Ersoy “Göreve atandıktan sonra ilk ziyaretimizi K.K.T.C’ne gerçekleştiriyoruz. İlk olarak K.K.T.C Cumhurbaşkanı Sayın Ersin Tatar beyfendiyi ziyaret ederek ülkede bulunan tarihi mirasın korunması ve ihyasına yönelik iş birliklerimize yönelik görüşme gerçekleştirdik.

T.C. Vakıflar Genel Müdürlüğü ile K.K.T.C. Vakıflar İdaresi ile ortaklaşa Kıbrıs’da bulunan eserlerimizin ihyasına yönelik çalışıyoruz. Burada Restorasyonu devam eden önemli iki eserimiz var Bunlardan birisi İnanç Turizminde önemli yeri olan Selimiye Camii bir diğeri de bulunduğu konum itibariyle önemli yere sahip ancak 1962 yılında bakımsızlıktan yıkılan ve tekrar inşasına başladığımız Dükkanlar Önü Camii. Her İki eserimizin de ihya ve inşasına yönelik çalışmalarımız devam ediyor. Özellikle Selimiye Camiinde pandemi nedeniyle yaşanan gecikmenin telafi edilmesi ve ivedilikle tamamlanarak ibadete açılması yönünde görüşmelerimizi gerçekleştirdik” dedi.

YÜKLENİYOR

"Vakıflarla ilgili konulara gelince; bilinmektedir ki vakıflar memleketimizin mühim bir servetini teşkil eder. Bu servetten millet ve memleketin gerektiği şekilde istifade edebil​mesi için Şer'iyye Vekâletiyle beraber bütün Bakanlar Kurulunun ve hatta Yüce Meclisin bu hususu ehemmiyetle tetkik ile bu büyük müessesenin haraplıktan korunmasını ve memlekete faydalı bir hale konulmasını temenni eylerim."

Mustafa Kemal ATATÜRK

1 Mart 1922, TBMM

Devamını Oku »

"Vakfedenin şartı, Allah ve Resulü’nün sözü gibidir."

SİNAN AKSU

Vakıflar Genel Müdürü

 

 

"Vakıflar iyilik ve takvada yarışınız ilahi emrinin tecessüm etmiş halidir."

Recep Tayyip ERDOĞAN

TC.CUMHURBAŞKANI

 

 

"Bizim medeniyetimizdeki vakıf anlayışı, onun bizlere kazandırdığı manevi şuurun teşekkülüdür"


MEHMET NURİ ERSOY
Kültür ve Turizm Bakanı

BASINDA VGM TV'DE VGM
DUYURULAR
TÜM DUYURULAR »