DİL:

KURUMSAL

TARİHÇE TEŞKİLAT YAPISI VAKIF KAYITLAR ARŞİVİ MALİ TABLOLAR PLAN,PROGRAM VE RAPORLAR VGM ETİK KOMİSYONU

FAALİYETLER

HAYIR HİZMETLERİ YATIRIMLAR KÜLTÜREL FAALİYETLER ULUSLARARASI FAALİYETLER RESTORE EDİLEN TAŞINMAZ VAKIF KÜLTÜR VARLIKLARI

VAKIFLARIMIZ

VAKIFLARIMIZ

VAKIF İŞLEMLERİ

VAKIF NASIL KURULUR ? VAKIF SORGULAMA BEYANNAME - BİLDİRİM, İSTİSNA VE MUAFİYETLER VAKIF İSTATİSTİKLERİ ULUSAL RİSK DEĞERLENDİRME PROJESİ (MASAK) VAKIFLARIN E_TEBLİGAT ADRESLERİ

YAYINLAR

YAYINLAR

MEVZUAT

MEVZUAT

BİLGİ EDİNME

BİLGİ EDİNME MEVZUATI İLİŞKİLİ BAĞLANTILAR SIKÇA SORULAN SORULAR

İLETİŞİM

İLETİŞİM

GİZLİLİK POLİTİKASI

GİZLİLİK POLİTİKASI
TR - EN

GENEL MÜDÜRÜMÜZ SN. BURHAN ERSOY VE BERABERİNDEKİ HEYET BOSNA HERSEK’DE BİR DİZİ ZİYARET GERÇEKLEŞTİRDİ.

13.06.2021


 

Vakıflar Genel Müdürü Burhan Ersoy ve beraberindeki heyet, restorasyonu devam eden eserleri yerinde incelemek ve yeni projeleri hayata geçirmek üzere Bosna Hersek'in başkenti Saraybosna'ya gitti.

Genel Müdür Burhan Ersoy üç gün süren Bosna Hersek ziyaretinde Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından bitirilen işleri yerinde incelerken, yapımına başlanacak eserlerin ise projelerini değerlendirdi.

SARAYBOSNA’NIN KALBİ BAŞÇARŞI MEYDANINDA TÜRK İMZASI…

BAŞÇARŞI (Hoca Durak) CAMİ

Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından 2017 yılında başlatılan restorasyon çalışmaları 2020 yılı Nisan ayında tamamlanmıştır.

"Saraybosna'nın kalbi" olarak nitelendirilen Baş çarşı Meydanı'nda bulunan beş asırlık caminin içi de dışı da restorasyon sonrası yeni bir görünüm kazanırken, özellikle cami içindeki kalem işleri ile akustiği dikkati çekmektedir.

Pandemi sebebiyle resmi açılışı yapılamayan Baş çarşı Camisi ile ilgili açıklama yapan Genel Müdür Burhan Ersoy dost ve kardeş ülke olarak nitelendirdiği Bosna Hersek'te ortak kültürel mirasın korunması ve kardeşlik bağlarının güçlendirilmesi için çalışmalarına hız kesmeden devam ettiklerini vurguladı. Ersoy “ 16. yüzyılda kurulmuş bir Osmanlı çarşısı olan Baş Çarşı içerisinde yer alan, Hoca Durak Camii Şerifi Vakfı’na ait  ve merkezin en önemli abidelerinden olan Baş çarşı Camii ile Türk ve Boşnak kardeşliğini yaşatıyor olmaktan mutluyuz. Pandemi sebebiyle resmi açılışını yapamadık ancak 2020 yılı itibariyle ibadete açılmış durumda”. Dedi.

Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından yapılan ziyarette ; İki ülke ve kurumlar arasındaki kardeşlik çerçevesinde bugüne kadar 12 Eserin 2 sinin tamamlandığı, , 7 sinin 2021 Yılı içerisinde tamamlanacağı ve 2021 yılı içerisinde de 5 eserin çalışmasına başlanacağı belirtildi. 

SARAYBOSNA İSLAM BİRLİĞİ RİYASET BİNASI 2021 YILI İÇERİSİNDE TAMAMLANACAK…

2007 yılında daha önce Libya Devleti tarafından başlanan fakat tamamlanamayan ve Gazi Hüsrev Bey vakfına ait olduğu düşünülen taşınmaz üzerindeki inşaatın tamamlanmasına ilişkin protokol Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip ERDOĞAN’ın talimatıyla imzalanmıştır. 2018 yılında sözleşme imzalanarak başlanan Bosna Hersek Müslümanlarının dini kuruluşu olan  Bosna Hersek İslam Birliği Riyaset binasının 29 Ağustos 2021 yılında açılması planlanmaktadır.

Vakıflar Genel Müdürü Burhan Ersoy Dört günlük Bosna Hersek ziyaretini değerlendirdi. Ersoy, "Amacımız, Bosna Hersek'te devam eden işlerimizi bizzat takip edip, eksiklerimizi tamamlayıp yeni işlere start vermek. "Hedefimiz, 2022'de yeni projelere ve yeni çalışmalara yön vermek. Osmanlı Eserlerinin olduğu, İslam Coğrafyasının tümünde Ecdadımızdan bizlere yadigâr kalan her eserin ihyasında, yaşatılmasında Vakıflar Genel Müdürlüğümüz olarak Varız ve Var olmaya devam edeceğiz. Sayın Cumhurbaşkanımızın ve Bakanımız Mehmet Nuri Ersoy’un takibi ve desteği ile sürdürdüğümüz projelerimizin yakın takipçisi olduğumuzu ayrıca belirtmek isterim . dedi.

Vakıflar Genel Müdürü Burhan Ersoy ve beraberindeki heyet Bosna Hersek’e gerçekleştirdikleri üç günlük ziyarete ;  Saraybosna Büyükelçisi Sn. Sadık Babür Girgin ve Reisul Ulema Sn. Husein ef. Kavazovic’i ziyaret ile başladı. Heyet sonrasında 2020 yılında yapımı tamamlanan Kiseljak Divanhanesi, yapımı tamamlanmak üzere olan Fojnica Medresesi 2019’da tamamlanan Travnik Alaca Camii, rekonstrüksiyonu tamamlanmak üzere olan Arnavudiye Camii, Projesi tamamlanan Sanski Most Pazar Yeri, rekonstrüksiyonu devam eden Mirkonjicgrand Kızlarağası Camii, Ali Hoca Camii, Fatıma Kadın Camii, Hacı Bali Camii, Galcici Hacı Murat Sipahi Mescidi, Galcici Hacı Murat Sipahi Mescidi, Sehovina Opijac Tekkesi, Saraybosna İsa Bey Hamamı, Riyaset Binasıi Odabaşı İş Merkezi, Saraybosna Öğrenci Yurdu, Başçarşı Camii ve Moriça Han çalışmaları yerinde incelenerek, çalışmaları hakkında bilgilendirmeler alındı. 

YÜKLENİYOR

"Vakıflarla ilgili konulara gelince; bilinmektedir ki vakıflar memleketimizin mühim bir servetini teşkil eder. Bu servetten millet ve memleketin gerektiği şekilde istifade edebil​mesi için Şer'iyye Vekâletiyle beraber bütün Bakanlar Kurulunun ve hatta Yüce Meclisin bu hususu ehemmiyetle tetkik ile bu büyük müessesenin haraplıktan korunmasını ve memlekete faydalı bir hale konulmasını temenni eylerim."

Mustafa Kemal ATATÜRK

1 Mart 1922, TBMM

Devamını Oku »

"Vakfedenin şartı, Allah ve Resulü’nün sözü gibidir."

SİNAN AKSU

Vakıflar Genel Müdürü

 

 

"Vakıflar iyilik ve takvada yarışınız ilahi emrinin tecessüm etmiş halidir."

Recep Tayyip ERDOĞAN

TC.CUMHURBAŞKANI

 

 

"Bizim medeniyetimizdeki vakıf anlayışı, onun bizlere kazandırdığı manevi şuurun teşekkülüdür"


MEHMET NURİ ERSOY
Kültür ve Turizm Bakanı

BASINDA VGM TV'DE VGM
DUYURULAR
TÜM DUYURULAR »